KUKA a Schüco: Strategické partnerství pro automatizaci

Cílem výhradní spolupráce je společný vývoj a realizace automatizačních řešení pro budoucí výrobu oken, dveří a fasád. První stěžejní vývojové úkoly se týkají výroby oken a dveří z hliníku.

5. dubna 2019

Roboty pro výrobu skleněných fasád a více

Společnost KUKA uzavřela strategické partnerství se společnosti Schüco International KG z Bielefeldu – s předním dodavatelem jakostních okenních, dveřních a fasádních systémů z hliníku, plastu a oceli.

KUKA a Schüco plánují dlouhodobou spolupráci, při které je středem zájmu společný vývoj a realizace nových automatizačních řešení pro budoucí výrobu oken, dveří a fasád. „Velice nás těší, že se společnost Schüco rozhodla stát strategickým partnerem společnosti KUKA. Vidíme v této oblasti velký potenciál pro robotiku a pro automatizaci stavebního oboru obecně“, říká Michael Otto, Chief Regional Officer Germany, který podepsal dohodu jako zástupce společnosti KUKA. Dr. Walter Stadlbauer, CTO a COO společnosti Schüco International KG, dodává:

zleva: Dr. Walter Stadlbauer, CTO a COO společnosti Schüco International KG, a Michael Otto, Chief Regional Officer Germany společnosti KUKA, se těší na budoucí spolupráci

Díky partnerství mezi společnostmi Schüco a KUKA propojují dva přední dodavatelé na trhu svoje know-how. Náš cíl je přitom jasný: dále zvyšovat konkurenceschopnost našich zákazníků prostřednictvím automatizace.

Dr. Walter Stadlbauer, CTO a COO společnosti Schüco International KG

Spojené know-how pro automatizaci stavebnictví

Oba podniky profitují z know-how druhého partnera. KUKA přináší do partnerství velkou zkušenost v oblasti robotiky a automatizace. Schüco poskytuje široké spektrum výrobků a služeb v souvislosti s pláštěm budov a disponuje rozsáhlými vědomostmi o všech fázích stavebního procesu. V rámci spolupráce získá Schüco přístup k celosvětové síti integrátorů společnosti KUKA. Současně se bude společnost KUKA podílet na globální distribuční síti společnosti Schüco a stane se výhradním dodavatelem robotů bielefeldského podniku.