KUKA na Hannover Messe 2018

„iintelligence 4.0_beyond automation“: S tímto mottem představí společnost KUKA na Hannover Messe 2018 od 23. do 27. dubna automatizační systémy budoucnosti.

Firma KUKA představuje budoucnost inteligentní výroby

iintelligence 4.0_beyond automation“: Tento nový slogan společnosti KUKA vystihuje vývoj Průmyslu 4.0 v uplynulých letech. Během této doby položila firma KUKA základ inteligentní, síťově propojené výroby – a to nadmíru úspěšně, jak mezitím prokázal soulad reálného a digitálního světa v mnoha podnicích.

V tomto roce vstupuje firma KUKA do další etapy inteligentní výroby, kterou označujeme jako „industrial intelligence 4.0“ (zkráceně „iintelligence 4.0“). Základ pro to tvoří zkušenosti firmy KUKA s automatizací, které se obohacují o nové technologie pro umělou inteligenci, "deep learning" nebo "Big Cloud Analytics" („_beyond automation“). Zdvojené „ii“ ve sloganu neodkazuje jen na našeho spolupracujícího robota LBR iiwa, ale tvoří také pojítko s pojmy „IIoT“ („Industrial Internet of Things“).

V tomto roce učiníme vstupem do fáze „iintelligence 4.0_beyond automation“ další velký krok. Těším se, že Vás budu moci v dubnu přivítat u našeho stánku a seznámit Vás s problematikou Cobotů, inteligentních strojů, logistiky, cloudu a konektivity.

Wilfried Eberhardt, Chief Marketing Officer, KUKA AG

Zajímavé exponáty firmy KUKA na Hannover Messe

V roce 2018 oslaví firma KUKA výročí 120 let od svého založení. Pro tuto příležitost si firma KUKA pro návštěvníky Hannover Messe připravila něco zcela mimořádného. Můžete se těšit na souhru různých malých a lehkých robotů KUKA, kteří budou ve Smart Factory vyrábět individuální jubilejní suvenýry.

Rovněž se u našeho stánku můžete na vlastní oči seznámit s problematikou spolupráce člověka a robota (MRK) a dalšími zajímavými novinkami i vylepšeními značky KUKA.

I letos bude jádro expozice firmy KUKA tvořit Smart Factory

Jak může vhodný software přispět k tomu, že se intralogistické procesy samy optimalizují, předvede na místě firma Swisslog, která je dceřinou společností firmy KUKA.

Seznamte se s tím, jak software SynQ s inteligentním hlasovým asistentem Alexa od Amazonu navazuje rozhovor a usnadňuje každodenní provoz ve skladových centrech.

Firma Swisslog se ubírá novými cestami rovněž v oblasti údržby a oprav: Pomocí rozšířené reality bude servisní středisko zasílat vizuální pokyny přímo do brýlí pro rozšířenou realitu technikům v terénu.

Pohled do inteligentní budoucnosti: Seznamte se s výhodami rozšířené reality na stánku Swisslog

Rovněž u sousedního stánku startupu connyun, založeného společností KUKA, si můžete vyzkoušet novátorskou aplikaci pro rozšířenou/virtuální realitu. Ta vznikla ve spolupráci s IoT podnikem Device Insight, v němž má společnost KUKA rovněž podíl.

Zůstaňte informováni: Až do zahájení Hannover Messe 2018 Vás budeme na této stránce pravidelně informovat o aktuálním vývoji a plánovaných aplikacích. Během veletrhu nabídneme na našich webových stránkách a v kanálech na sociálních médiích rozsáhlé zpravodajství včetně živých přenosů, rozhovorů a videí.

KUKA Innovation Award pro mladé výzkumné týmy

Od kolaborativního robotického pracovního stolu s rozhraním pro rozšířenou realitu až po optimalizované ovládání robotu pomocí neuronových sítí: S mottem „Real-World Interaction Challenge“ přihlásili mladí vědci z celého světa zajímavé koncepce pro oblast bezpečné spolupráce člověka s robotem do soutěže o cenu KUKA Innovation Award 2018.

Do finále se probojovalo pět týmů. Momentálně pracují na realizaci svých koncepcí s roboty KUKA. Mezinárodní odborná porota vyhlásí 26. dubna 2018 na veletržním stánku firmy KUKA vítěze této vědecké soutěže dotované částkou 20 000 eur.

Dostali se do finále: Mladí výzkumníci získali Innovation Award 2018

Termíny firmy KUKA na Hannover Messe 2018

Přehled nejdůležitějších termínů:

Tisková konference, které se zúčastní CEO Dr. Till Reuter
Termín: Úterý, 24.04.2018, 10 hodin
Místo: KUKA Business Center, přímo u stánku firmy KUKA G04 v hale 17

Prezentace účastnických týmů KUKA Innovation Award
Termín: Denně v 10 hodin, 12 hodin, 14 hodin a 16 hodin
Místo: Stánek firmy KUKA G03 v hale 17

Vyhlášení výherce KUKA Innovation Award 2018
Termín: Čtvrtek, 26.04.2018, 11 hodin
Místo: Stánek firmy KUKA G04 v hale 17

Zajistěte si nyní vstupenku zdarma!

Pro návštěvníky našich webových stránek jsme exkluzivně rezervovali bezplatné vstupenky na Hannover Messe 2018. Těšíme se na Vaší návštěvu!

K získání vstupenky

Ohlédnutí: KUKA na Hannover Messe 2017

O Hannover Messe

„Integrated Industry – Connect & Collaborate“ – pod tímto mottem se bude od 23. do 27. dubna 2018 konat Hannover Messe.

Tento nejdůležitější světový průmyslový veletrh je celosvětovým ohniskem problematiky digitalizace výrobních procesů (Průmyslu 4.0) a energetických systémů (Integrated Energy).

Spojuje pět oborových veletrhů na jednom místě: Integrated Automation, Motion & Drive, Digital Factory, Energy, Industrial Supply a Research & Technology.

V letošním roce bude partnerskou zemí Hannover Messe Mexiko.

Ok