Vyberte si svoje miesto:

Štát

Nová řada KR FORTEC ultra: maximální výkon v kompaktním provedení

Roboty z řady KR FORTEC ultra nastavují nová měřítka v oblasti vysokých nosností od 480 do 800 kg. Jsou ideálně navrženy pro vysoké nosnosti a momenty setrvačnosti a zejména splňují nové požadavky v oblasti elektromobility.

16. januára 2023


Technicky nepřekonatelný ve výrobních procesech s těžkými a velkoobjemovými komponentami

Nová řada KR FORTEC ultra od KUKA sestává z pěti variant robotů – každá z nich je vhodná pro konkrétní aplikaci. Například model KR 800 přesvědčuje při manipulaci s břemeny o hmotnosti až 800 kg. Obě varianty KR 480 mají velmi velký dosah až 3 700 mm. Kromě toho lze maximální přípustný moment setrvačnosti u KR 640 a KR 560 výrazně zvýšit variantou s vysokou setrvačností (High Inertia) pro chapadla se zvlášť velkým rozsahem.

Roboty nové řady KR FORTEC ultra jsme vyvinuli v úzké spolupráci s našimi zákazníky. Jsou naší odpovědí na měnící se požadavky automobilového průmyslu se stále většími vozidly, velmi velkými komponentami pro elektromobily nebo těžkými bateriemi.

Wolfgang Bildl, manažer portfolia ve společnosti KUKA.

„Double up“: Inovativní konstrukce s dvojitými kyvnými rameny přesvědčuje řadou výhod

Co na robotech nové řady KR FORTEC ultra poutá pozornost, je především dvojitě uspořádané kyvné rameno. Tato inovativní verze zajišťuje vysokou tuhost a přesnost při současné snížené hmotnosti. To má za následek vyšší dynamiku, optimální doby cyklu, nižší spotřebu energie a nižší stopu CO2 díky sníženému množství použitých materiálů.

Neuvěřitelně silný. Extrémně kompaktní a lehký

„Aby zákazníci jiných výrobců pokryli rozsah nosnosti 800 kg a velké momenty setrvačnosti, musí se uchýlit k robotům v další vyšší třídě nosnosti, které jsou výrazně těžší a dražší na pořízení a údržbu,“ říká Wolfgang Bildl. Zákazníků nové řady KR FORTEC ultra se tento problém netýká, protože roboty nabízejí prvotřídní poměr výkonu a hmotnosti.

Nejlepší hodnoty MTBF a spotřeby energie znamenají výrazné snížení provozních nákladů

Velmi vysoká střední doba mezi poruchami (Mean Time between Failure - MTBF) až 400 000 hodin nabízí zákazníkům nízké náklady na náhradní díly a vysokou dostupnost. Nové roboty z řady KR FORTEC ultra navíc splňují všechny požadavky zákazníků na velmi dobrou dostupnost komponent a také snadnou údržbu a opravu. Jsou tak nutná pouze tři různá údržbová opatření: Výměna oleje, vizuální kontrola a promazání kabelové sady a ložisek na protizávaží.
  • Nízká spotřeba energie

    Snížené náklady na energie díky nízké vlastní hmotnosti a přizpůsobenému výběru typu robota.
  • 2nd life ability

    KR FORTEC ultra lze kdykoliv přestavět a upgradovat z hlediska nosnosti a momentu setrvačnosti.
  • Minimální potřeba udržování zásob náhradních dílů

    Mnoho identických dílů v rámci řady KR FORTEC ultra a připravované řady KR FORTEC.
  • Menší potřeba místa

    Flexibilní a kompaktní konstrukce buňky díky kombinaci malého půdorysu a velké pracovní plochy.

KR FORTEC ultra je robot s nejnižšími celkovými náklady na vlastnictví (Total Cost of Ownership) ve své třídě.

Wolfgang Bildl, manažer portfolia ve společnosti KUKA.

Inteligentní modulární koncepce pro optimální výkon v průběhu životního cyklu

Jedním z cílů stavebnice KR FORTEC ultra je použití co nejvíce konstrukčně identických dílů, jako jsou lité díly, motory a převody v rámci řady robotů. To pomáhá minimalizovat náklady na skladování náhradních dílů a standardizovat procesy údržby.
  • Vyšší MTBF

    Průměrná doba mezi poruchami je 400 000 hodin.
  • Snížená doba údržby

    MTTM (Mean Time to Maintenance - střední doba údržby) činí v průměru 5,75 hod.
  • Maximální dostupnost

    Technická dostupnost je 99,998 %.
  • Rychlá oprava

    MTTR (Mean Time to Repair - střední doba opravy)) činí v průměru 0,84 hod.

Nově vyvinuté vybavení a rozšíření

V podobě robota KL 5000 uvádí KUKA na trh také novou vysoce výkonnou lineární jednotku, která rozšiřuje pracovní zónu robota. Se standardní délkou až 31 m nabízí velkou flexibilitu při navrhování systému. Jsou možná prodloužení a až čtyři roboty na KL. Modulární segmenty umožňují snadnou integraci bez nutnosti svařování. Automatický systém mazání vede k nižším nákladům na údržbu a vyšší dostupnosti.
Dalším highlightem je nový přívod energie s novým potrubím K-Pipe a upraveným rozhraním na ose 2. Zaujme především dlouhou životností a minimalizovaným opotřebením s menším rušivým obrysem a zjednodušením údržby a výměny. Může být také přizpůsoben tak, aby vyhovoval různým požadavkům. Vybavení dokonale sladěné s robotem šetří zákazníkům čas a finanční prostředky při integraci.

Více informací o řadě KR FORTEC ultra

Seznamte se se všemi výhodami, přednostmi a technickými funkcemi řady robotů.