Vyberte si svoje miesto:

Štát

Robot KR QUANTEC provádí ve společnosti Widmer Brothers Brewing depaletizaci nastohovaných pivních přepravek

Craft Brew Alliance (CBA) je americká nezávislá a veřejně obchodovaná regionální pivovarnická společnost. Vznikla sloučením tří předních pivovarů na severozápadním pacifickém pobřeží: Widmer Brothers Brewing, Redhook Ale Brewery a Kona Brewing Company


CBA od té doby nabízí různé druhy piva vyvinuté těmito třemi pivovary pod společnou značkou. Piva Craft z pivovaru Widmer, řízná havajská ostrovní piva z pivovaru Kona nebo piva Redhook se v USA těší velké oblibě a mohou se pochlubit několika oceněními. Pivovar Widmer Brothers Brewing využívá roboty od firmy KUKA. Šestiosý robot řady KR QUANTEC zajišťuje v malém pivovaru v Portlandu ve státě Oregon v USA vykládání pivních přepravek.

Skládání ručně je příliš nespolehlivé, namáhavé a pomalé

Dosavadní depaletizační systém na pivní lahve používaný v pivovaru Widmer Brothers Brewing byl poloautomatický systém, který již nevyhovoval kvůli zrychlování pracovních cyklů, což znamenalo omezení při depaletizaci a přinášelo ztrátu produktivity. Důležitým faktorem je rovněž bezpečnost: Ruční skládání přepravek bylo problematické z bezpečnostních důvodů, protože znamenalo neustálé opakování pracovních pohybů. V důsledku toho byla práce extrémně namáhavá a představovala silnou zátěž pro lidské tělo. Navíc bylo do budoucna nutné, aby bylo možné nakládat palety po celé výšce, a ne jen do poloviční výšky jako dosud.

Robot depaletuje bedny vakuovým podavačem

Protože konvenční depaletizační zařízení bylo předem vyloučeno kvůli nízkým stropům, padla volba integrátora a oficiálního systémového partnera společnosti KUKA, kterým je společnost Midwest Engineered Systems, na robotické řešení. Robot by měl být schopen manipulovat s horními vrstvami doručeného nákladu palet a nesmí mu vadit ani nosník instalovaný na místě, pod nímž manipulace probíhá. Robot KR 270 R2700 ultra zvolený firmou Widmer Brewing se může díky svým šesti osám snadno vyhnout stropnímu nosníku a díky tomu může vykládat z palet naskládaných na plnou výšku. 

Depaletizace začíná v pivovaru Widmer Brothers Brewing použitím vysokozdvižného vozíku. Ten umístí náklad lahví na vstup pětizónového akumulačního dopravníku palet, na jehož konci vyjíždí pneumatický posunovač palet a posouvá náklad palet po válečcích. Na konci dopravníku pojíždí paleta do vykládací zóny robotu a zastaví u vysunuté zastavovací bariéry, kde se vyrovná rovnoběžně se směrem dopravy. Pneumatický posunovač palet posouvá náklad palet po válečcích; paleta se při tom vyrovná příčně ke směru dopravy. 
Robot KR QUANTEC podává bedny s pivem vakuovým podavačem.

Robot KR 270 R2700 ultra poté pojíždí s univerzálním vakuovým podavačem nad horní vrstvou palety a odebírá tam z ní přepravky, pojíždí s nimi k separačnímu dopravníku a pokládá je na něj. Tento proces se několikrát opakuje. Separační dopravník mezitím dopravuje vždy jednu řadu najednou na dopravník přepravek. Dopravník přepravek odstrkuje přepravky ze separačního dopravníku a udržuje vzdálenost mezi přepravkami.

Zatímco přepravky sjíždějí po dopravníku přepravek dolů, procházejí systémem vizuální kontroly, který zjišťuje, zda jsou vyrovnány kratší nebo delší stranou dopředu a zda se popř. nemusí otočit. Dopravník přepravek spirálovitě pojíždí ve směru k robotu zpět a nahoru k instalovanému šikmému dopravníku. Jakmile robot ukončí vykládání palet, sjíždí paleta na dopravníku palet dále dolů, kde je umístěna do automatizovaného stohovače palet, odkud ji lze vyložit vysokozdvižným vozíkem.

KR 270 boduje přesností a rychlostí

Robot KR 270 R2700 ultra vyniká v pivovaru Widmer Brothers Brewing maximální flexibilitou při ideálním poměru dosahu a nosnosti. Bez problému zvedne 270 kg a má maximální dosah 2700 mm. Díky šesti osám je dostatečně obratný, aby perfektně zvládl složitou situaci v místě instalace způsobenou nízkým stropem.

Při uchopování i odkládání vyniká vysokou přesností. Jako všechny roboty řady KR QUANTEC se i tento model vyznačuje o 160 kg nižší hmotností a objemem menším o 25 % oproti předchozí typové řadě. Lehčí součásti umožňují vyšší dynamiku, zkrácení pracovních cyklů a jsou přitom ještě pevnější. 


„Nyní můžeme všechny naložené palety dodávat k depaletování v celé výšce a díky tomu vyrábět potřebnou rychlostí. Pro naše balení 12 lahví piva to znamená skvělé zvýšení produktivity o 20 procent.

Rick Ginter, technický ředitel u firmy Widmer Brothers Brewing
, shrnuje Rick Ginter, technický ředitel u firmy Widmer Brothers Brewing. Navíc již není vůbec nutné ruční vykládání přepravek. Problémy bezpečnosti práce jako přetížení páteře, poranění kloubů a svalů zaměstnanců jsou díky tom v této části výrobního procesu vyloučeny. 

Vyhledat systémového partnera KUKA

Zde si můžete vyhledat vhodného partnera pro své odvětví či řešení problému.