Vyberte si svoje miesto:

Štát

Mulitalenti, na které se můžete spolehnout: KMR iisy a KMP 1500P rozšiřují portfolio společnosti KUKA v oblasti mobilní robotiky

Výrobce automatizační techniky KUKA rozšiřuje svou řadu autonomních mobilních robotů (AMR) o mobilního kobota KMR iisy a mobilní platformu KMP 1500P.

17. júla 2023


Jak KMR iisy jako plně integrovaná kombinace kobota a transportní plošiny, tak i KMP 1500P jako inovativní mobilní plošina v sobě slučují flexibilitu a spolehlivost v náročných prostředích. Jsou optimálně vybaveny pro výrobní a skladové haly a jsou tak ideálními chytrými partnery pro Průmysl 4.0.

Chytrý partner ve výrobě a logistice KMR iisy

Mobilní kobot KMR iisy se rychle a bezpečně pohybuje prostorem, a proto jej lze flexibilně používat na různých pracovních stanicích v montáži, intralogistice a jako servisní robotický systém. Sestává z LBR iisy, volitelně s nosností 11 nebo 15 kg a mobilní plošiny, která unese přídavnou zátěž až 200 kg. Minimální výskyt částic, nízké emise a certifikace ESD umožňují bezproblémové použití KMR iisy v čistém prostoru. Jeho chytré ovládání je rovněž přesvědčivé: Kobot i plošina jsou řízeny stejným zařízením smartPAD pro. Druhý obslužný přístroj tak není nutný.

Mobilní kobot KMR iisy se skládá z LBR iisy, volitelně s nosností 11 nebo 15 kg, a mobilní plošiny.

Pro maximální efektivitu ve výrobních halách - KMP 1500P

Pokud ovšem jde o optimalizaci intralogistických procesů, je považována za průkopnické automatizační řešení: mobilní plošina KMP 1500P. Lze s ní přepravovat až jeden a půl tuny různých materiálů a obrobků a přesvědčuje zdvihem 60 mm a exaktní přesností polohování. Je nepostradatelným partnerem, pokud jde o vychystávání zboží, přívod materiálu do linek a buněk a přepravu obrobků v procesním řetězci.

Plošinou KMP 1500P lze přepravovat až jeden a půl tuny různých materiálů a obrobků.

Nová generace autonomních mobilních robotů značky KUKA

Nová generace AMR značky KUKA splňuje nejvyšší nároky v éře logistiky 4.0: Je inteligentní, flexibilní, bezpečná a snadno použitelná. Vestavěné 3D kamery, bezpečnostní laserové skenery nebo IP třída 54 spolehlivě chrání robota, náklad i životní prostředí. Díky diferenciálnímu pohonu a flexibilní mobilitě se mobilní roboty dokáží zorientovat ve všech dynamických a komplexních prostředích a přizpůsobovat pojezdové dráhy autonomním a efektivním způsobem.

Díky indukčnímu, inteligentnímu řízení nabíjení 24/7 lze roboty nabíjet jak na nabíjecí stanici, tak během pracovního procesu. Pokud je třeba provést údržbu, lze ji provést rychle a snadno pomocí velkých přístupových poklopůna KMR iisy a snadno vyměnitelné řídicí a spínací elektroniky na plošině KMP 1500P. Díky novému inteligentnímu správci vozového parku KUKA.AMR Fleet je integrace výrazně zjednodušena a umožňuje tak nákladově efektivní a bezpečné řešení.

Konkurenceschopná budoucnost díky KMR iisy a KMP 1500P

 

Jednoduchá obsluhamobilních robotů umožňuje zlepšit procesy v (intra)logistice, a tím snížit čas a náklady. Kromě velkých korporací z toho těží i malé a střední podniky, kterým řešení KUKA v oblasti AMR otevírají cestu do konkurenceschopné budoucnosti.

Mobilní kobot KMR iisy - Bližší informace

Seznamte se se všemi specifikacemi a oblastmi použití KMR iisy.