Vyberte si svoje miesto:

Štát

Red Dot a iF Design Award: KUKA vítězí hned čtyřikrát v soutěži Product Design 2022

Dvojice KUKA sestávající z produktů LBR iisy a smartPAD pro zaujala porotu Red Dot a iF Award svým produktovým designem. Čtyřnásobné vítězství ve světě designu.

4. októbra 2022


Red Dot Award a iF Design Award jsou dvě z největších designérských soutěží na světě a reprezentují odborné hodnocení kvality designu. Čtyřnásobný úspěch společnosti KUKA je důkazem trvale přesvědčivé kvality a estetiky a také úspěšného propojení technologie a kreativity.
Tým KUKA má radost z ocenění

Dokonalá souhra: Design se potkává s intuitivním ovládáním

Kobot LBR iisy je senzitivní, přesný a snadno ovladatelný robot, který dělá automatizaci ještě intuitivnější, a který posouvá spolupráci člověka a robota na zcela novou úroveň. „Vyznačuje se nízkou hmotností, kompaktní konstrukcí, malým půdorysem, integrovanými snímači a především jednoduchým a rychlým uvedením do provozu, díky čemuž je kobot flexibilním pomocníkem ve výrobě,“ říká Dr. Kristina Wagner, Senior Vice President Technology & Innovation Center ve společnosti KUKA. 
LBR iisy: flexibilní použití, intuitivní ovládání a spolehlivost v kontaktu s člověkem

Ovládání robotů pro začátečníky pomocí iiQKA.OS

Díky novému operačnímu systému iiQKA.OS je LBR iisy připraven k provozu během několika minut. V kombinaci s obzvláště flexibilním řídícím systémem KR C5 micro a novou ovládací jednotkou smartPADem pro tvoří neporazitelný tým. A co je na tom to nejlepší? Zákazníci nepotřebují rozsáhlé zkušenosti s programováním, aby mohli používat koboty pro své individuální potřeby. Mnoho úkolů lze již řešit pouhým ručním naváděním robota. „Při ručním navádění není nutné, aby zákazníci měli v ruce ovládací zařízení, všechna tlačítka jsou umístěna na robotu a usnadňují tak ovládání,“ vysvětluje Volker Schmirgel, Chief Product Owner R&D Mechattronic Products.
 

Oceněný a bezpečný design

Konstrukce řady LBR iisy rovněž zjednodušuje použití. Bezhranná konstrukce ramen umožňuje bezpečnou spolupráci člověka a kobota. „Kromě toho roboty spoléhají na integrované snímače krouticího momentu ve všech kloubech, které okamžitě rozpoznají sebemenší dotyk a reagují na kolize,“ říká Melina Nasradini, Principal Product Owner R&D Mechatronic Products.

Jednoduché a intuitivní ovládání robota

Ovládání robota je díky novému KUKA smartPADu pro tak intuitivní a jednoduché jako nikdy předtím. „Ovládací zařízení boduje svým ergonomickým provedením a robustností pro nepřetržité používání bez únavy materiálu v průmyslovém prostředí,“ vysvětluje Sergiy Ostrovski, projektový manažer a Principal Product Owner R&D Mechatronic Products. Zařízení smartPAD pro umožňuje ovládání všech produktů značky KUKA, které pracují s novým iiQKA_OSoperační systém iiQKA.OS.
Se zařízením KUKA smartPAD pro a novým operačním systémem iiQKA.OS přináší KUKA revoluci v ovládání robota: jednoduché a intuitivní.

Stiahnuť tlačové hlásenia

Stiahnuť PDF