Vyberte si svoje miesto:

Štát

Komponenta LBR Med vytváří tlak v robotu iYU

Capsix Robotics vyrábí celosvětově jedinečný masážní přístroj se senzitivním robotem. Masážní robot iYU, s integrovanou komponentou LBR Med, vnáší pohodu a uvolnění do každodenního života lidí a usnadňuje práci fyzioterapeutů.


François Eyssautier založil společnost Capsix Robotics spolu se svoji manželkou Carole ve městě Villeurbanne před branami Lyonu v červnu 2015. Třetím partnerem ve společnosti je fyzioterapeut Stéphane Rollet. Svého cíle, spočívajícího ve výrobě automatizovaného masážního přístroje, dosáhla firma v podobě robotu iYU. Tento robot je dnes díky své komplexní technologii schopen téměř dokonale napodobit činnosti skutečného maséra. K tomu účelu je zapotřebí integrovat do aplikace senzitivního a kolaborativního robota, kterého společnost Capsix Robotics nalezla právě v produktu LBR MedJsme první, kdo nabízí robotickou relaxační masáž“, říká François Eyssautier s patřičnou hrdostí.

Produkt LBR Med je součástí iYU a umožňuje relaxační masáže.

Integrace masáží do každodenního života díky roboticky podporovanému systému

Asi 80 procent všech lidí miluje masáže, ale jen u 3 procent lidí jsou masáže součástí každodenního života. Fyzioterapeuti mají navíc v důsledku velké fyzické zátěže velmi brzy problémy s rukama. A právě tady přichází do hry iYU“, říká Eyssautier. Masáž představuje jemnou interakci přesnosti a správného používání tlaku – je přímo předurčena k tomu, aby ji prováděl stroj, přičemž je i tak možné uspokojit individuální potřeby pacientů. iYU je k dispozici ve dvou variantách: jedna pro lázně, hotely a firmy a jedna pro sportovní, fitness a tréninková centra.
Tým iYU na veletrhu MEDICA 2019: Carole Eyssautier, Guillaume Gibert a François Eyssautier (zleva)

Dlouhá cesta k hotovému masážnímu robotu

„Začali jsme produktem, který nazýváme odborníkem na pocit pohodlí. Velmi rychle jsme zaznamenali vysokou poptávku od personálních manažerů z firem, které v robotu iYU vidí možnost odbourat pocit stresu a napětí u svých zaměstnanců. V roce 2016 pak šlo o to dokázat skeptikům, že aplikace s robotem dokáže provádět profesionální masáže. K účelům evaluace nám společnost KUKA poskytla robota na dobu jednoho roku. V rámci speciálního školení jsme si pak osvojili důkladné znalosti robota a jeho možností“, vysvětluje Eyssautier první kroky vývoje.

Pohodlí a uvolnění jediným stisknutím tlačítka na masážním robotu iYU od společnosti Capsix Robotics.

Senzitivita a přesnost coby klíčové aspekty masážního robotu

Na tomto základě pak tři partneři se svým týmem do konce roku 2018 vytvořili prototyp iYU. Ten dokázal napodobit morfologii člověka a provedl profesionální masáž. „K tomu byl LBR Med naprosto nepostradatelný, protože dokáže realizovat nejrůznější masážní programy spolehlivýma a flexibilním způsobem“, zdůrazňuje Eyssautier. V této souvislosti je důležitým aspektem vysoká senzitivita robotu, která zaručuje přesné použití tlaku a navíc pracuje s vysokou spolehlivostí.


LBR Med pracuje s maximální přesností, a to co do pohybu i používání tlaku, a program provádí rovněž s maximální přesností. Kromě toho se snadno obsluhuje. Podle nás je to vskutku úžasný robot.

François Eyssautier, zakladatel firmy Capsix Robotics

Ohromující reakce na uvolňující robotické masáže

V únoru 2019 pro společnost Capsix Robotics začala horká a nejdůležitější fáze – realizace prvních praktických testů. K tomu se nám podařilo oslovit a získat jednu ze tří největších telekomunikačních společností ve Francii. Jeden model iYU byl instalován v sídle firmy v Paříži – a ohlasy byly ohromující, jak referuje François Eyssautier: „Nabídka masáží byla vyčerpána během 30 minut. 98 procent zaměstnanců bylo masáží nadšeno a potvrdilo, že opravdu pomáhá proti stresu a napětí.“. S touto kladnou zpětnou vazbou pak bylo pro tvůrce velmi snadné přesvědčit o produktu i další společnosti. Následně se přidávala jedna známá společnost za druhou: Heineken, France Boissons, distribuční partner firmy Heineken, Hautes Technologies, Alstom a APICIL, francouzská zdravotní pojišťovna.

Pro použití v masážním robotu iYU je produkt LBR Med díky své přesnosti a flexibility přímo předurčen. 

Hudba a nastavitelné režimy masáže zajišťují individuální uvolňující masáže

V případě, že si uživatel chce dopřát masáž pomocí robotu iYU, vstoupí do masážního prostoru, přihlásí se do systému a zvolí druh masáže z poskytnuté nabídky. Kromě toho si může vybrat z rozsáhlé nabídky hudebního doprovodu: Tato nabídka zahrnuje žánry sahající od mood přes jazz až do oblasti sofrologie. Jediným stisknutím tlačítka na dálkovém ovládání se masáž spustí a může se kdykoli zastavit. Stejně tak je možné kdykoli individuálně nastavit tlak při masáži.
Masážní robot iYU vnáší pohodu a uvolnění do každodenního života.

Budoucí aplikace umožněné díky rozmanitosti produktu LBR Med

Společnost Capsix Robotics v současné době pracuje na plně automatickém řešení, který učiní jakýkoli zásah zvenčí nadbytečným. François Eyssautier se ovšem ještě zdaleka nevidí na konci své cesty, ba naopak: „Dobře víme, že naše technologie lze použít v rámci mnoha dalších aplikací, a většina z nich se provádí na lidské těle. Právě proto je robot LBR Med pro nás nadále velmi důležitý. Myslím při tom například na laserovou terapii k odstranění tetování, ochlupení nebo kožních pigmentů. Pro laserovou terapii potřebujeme přístroj lékařské techniky. A robot, který má certifikaci k integraci do lékařského produktu, je pro nás obrovskou pomůckou. Proto je produkt LBR Med přímo předurčen pro budoucnost robotiky.“

Vyhledat systémového partnera KUKA

Zde si můžete vyhledat vhodného partnera pro své odvětví či řešení problému.