Vyberte si svoje miesto:

Štát

Více než 1700 robotů KUKA v akci: Volkswagen spouští sériovou výrobu modelu ID.4

Po prvním elektromobilu ID.3 zahajuje Volkswagen výrobu dalšího čistě elektrického vozidla v podobě modelu ID.4. V Cvikově se jen v roce 2021 plánuje výroba až 300 000 elektromobilů značek Volkswagen, Audi a Seat na bázi modulární stavebnice pro elektromobily (MEB). Do výroby karoserie a montáže je zapojeno více než 1700 robotů KUKA.

15. októbra 2020


Už více než dva roky spolupracuje KUKA s automobilovým koncernem Volkswagen v závodě v Cvikově na výrobě čistě elektrických vozidel ID.3, ID.4 a dalších modelů. Nedávno bylo oznámeno, že model ID.4 vstupuje do sériové výroby. Pro více než 1700 robotů KUKA v Cvikově, zčásti na lineárních pojezdových osách typu KL 4000, to znamená hromadu práce. 

Roboty KUKA podporují také výrobu akumulátorů ve společnosti Volkswagen

Roboty KUKA se v Cvikově používají v oblasti výroby karoserií a montáže. V závodu jsou zejména roboty KR QUANTEC a KR FORTEC, ale také model LBR iiwa. Roboty KUKA mají rovněž podíl na škálovatelných akumulátorových systémech vozidel na bázi MEB, s nimiž je možný dojezd nad 500 kilometrů a které se vyrábějí v Braunschweigu. „Těší nás, že můžeme být součástí první ryze elektrické automobilové továrny v Německu. Společně s koncernem Volkswagen podporujeme elektromobilitu a utváříme budoucnost automobilového průmyslu“, říká Peter Mohnen, CEO ve společnosti KUKA AG.
Výroba karoserií v automobilovém závodu v německém Cvikově: Pomocí robotů KUKA zde vzniká boční část modelu Volkswagen ID.3

Čistě elektrická výroba v Cvikově od července 2020

Do poloviny tohoto roku byl v Cvikově vyráběn také Volkswagen Golf Variant se spalovacím motorem. S tím je teď ovšem konec, protože výrobní pás budou nyní opouštět už jen vozidla s elektrickým pohonem. Do konce roku bude závod v plném rozsahu přeměněn na elektromobilitu, a to s pomocí investic ve výši asi 1,2 miliard eur. V roce 2021, což bude první rok výroby čistě elektrických vozidel, mají být v Cvikově vyrobeny asi 300 000 elektromobilů na bázi MEB, od roku 2022 dokonce až 330 000 jednotek ročně. U výroby modelu ID.3, který je na trhu už dostupný, a nového vozu ID.4 to ovšem v Cvikově zůstat nemá: Závod je koncipován na výrobu celkem šesti různých elektromobilů značek Volkswagen, Audi a Seat.

 


Těší nás, že můžeme být součástí první ryze elektrické automobilové továrny v Německu. Společně s koncernem Volkswagen podporujeme elektromobilitu a utváříme budoucnost automobilového průmyslu

Peter Mohnen, CEO společnosti KUKA AG