Vyberte si svoje miesto:

Štát

Balí vše: KUKA nabízí portfolio paletizačních robotů, které je jedinečné na celém světě

KUKA nabízí jedny z nejrychlejších paletizačních robotů na trhu, a to v jedinečné rozmanitosti modelů. S nosností v rozmezí 40 až 1 300 kg dokáží roboty pozvednout jakýkoli obchodní úspěch. Přesvědčují i při nejnáročnějších úlohách paletizace a depaletizace v potravinářském průmyslu.

19. novembra 2021


Ať už malé nebo velké, lehké nebo těžké, jednotlivé produkty nebo celé vrstvy: Paletizační roboty specialisty na automatizaci KUKA zajišťují nejvyšší dynamiku i při plném zatížení. KUKA pokrývá svým portfoliem paletizačních robotů rozsah zatížení od 40 do 1 300 kg  a dosahy až 3 601 mm - a tím nabízí nejširší sortiment na trhu.

Automatizace zaměřená na budoucnost: Poptávka po rychlém uchopení

Každý jednotlivý typ robota značky KUKA je určen pro náročné paletizační a depaletizační úkoly. Pro firmy to znamená následující: kratší doby taktu a vyšší produktivita při menších prostorových nárocích a vysoké hospodárnosti. Nejmenší silák mezi paletizátory KUKA je KR 40 PA s dosahem 2 091 mm. Jeho 4osá kinematika umožňuje stohování palet do výšky 1,6 m - s pracovní rychlostí až 56 cyklů za minutu.
Minimální rušivé obrysy díky malé instalační ploše: KR 40 PA

Paletizace potravin a extrémní mrazy

Rychlostí boduje také KR QUANTEC PA. Typ robota s nosností 240 kg tak například dosahuje 28,3 cyklů za minutu. Řada KR QUANTEC PA byla teprve nedávno kompletně přepracována a nyní je provozována s řídicí jednotkou KR C5. Ve srovnání s předchozím modelem lze ušetřit více než 30 procent energie. Zvláštní úlohu přebírá model KR QUANTEC PA Arctic: Odolává i mrazivým teplotám až minus 30 stupňů Celsia bez větších problémů a je tedy jediným robotem na trhu, který se při této okolní teplotě obejde bez mechanického vyhřívání.
Vyrobeno pro extrémní mrazy: KR QUANTEC PA Arctic (vlevo) odolává teplotám až -30 °C
„KR QUANTEC PA je k dispozici také v provedení s potravinářskými mazivy NSF H1 (‚Hygienic Oil') ve všech osách“, říká Michael Laub, produktový manažer společnosti KUKA. „Tímto robot splňuje vysoké hygienické požadavky potravinářského průmyslu v sekundární oblasti.“ KUKA nabízí také roboty v těžké třídě, které přesvědčují vysokou pracovní rychlostí. 
Také přívod energie modelu KR QUANTEC PA HO je vybaven mazacími tuky NSF H1 na kabely

Snadné zvládnutí náročných úkolů

A to není všechno: Konstrukce dutého hřídele modelu KR 300-2 PA, KR 470-2 PA stejně jako KR 700 PA s otvorem průchodu o nepřekonatelném rozměru 60 milimetrů umožňuje prostorově úsporné koncepce buněk. Takto manipulují paletizační roboty s těžkými břemeny při vysoké rychlosti - a to s extrémně dlouhými intervaly údržby. „Našim největším silákem je KR titan PA“, vysvětluje Michael Laub. „S dosahem až 3 601 milimetrů dokáže zvednout břemena vážicí hodně přes tunu a umístit je přesně do požadované cílové polohy.“ Žádný jiný robot na světě nenabízí srovnatelný poměr vlastní hmotnosti a užitečného zatížení.
KR 700 PA stohuje palety výše než kterýkoli jiný
KUKA.PickControl je robotický software pro sledování dopravníku (Conveyor Tracking) s integrovaným zpracováním obrazu

Robot a software tvoří neporazitelný tým

KUKA myslí na automatizační řešení celostně a nabízí společnostem optimální technologické balíčky pro každý úkol a každého robota. KUKA.PickControl se používá například všude tam, kde na několika montážních linkách více robotů musí řešit rychlé úkoly typu Pick-and-Place. Standardizovaná rozhraní PLC přitom zjednodušují konfiguraci a uvedení do provozu. Inovativní software KUKA.PalletTech podporuje při paletování druhově čistých obalových jednotek. I bez rozsáhlých předchozích znalostí lze pořadí jednotlivých vrstev (např. paleta, produkt, mezivrstva, produkt) i vzory ve vrstvách nakonfigurovat a měnit.
Software KUKA.PerceptionTech společně se senzorem KUKA_3D Perception poskytuje lepší přehled při depaletizaci. Robot tak může vnímat své okolí a samostatně zvedat a umisťovat předměty. „Bez ohledu na to, jakého paletizačního robota si zákazníci vyberou – KUKA nabízí vhodné systémové moduly“, říká na závěr Michael Laub. „A díky výborné dostupnosti, která činí téměř 100 procent, jsou automatizační procesy s roboty KUKA předvídatelnější než kdykoli předtím.“
Vnímání okolí, uchopování předmětů a jejich pokládání na jiná místa: To vše je možné

Také by vás mohlo zajímat